Kairon

Kairon Instituutti

Kairon Instituutti edustaa ainoalaatuista keho- ja tunneterapeuttista osaamista jo vuodesta 1987! Rehtorimme, Antti Pietiäisen, kehittämät TVT tunnevyöhyketerapia sekä TTT tunnetaideterapia muodostavat koulutusrunkomme.

Tämän lisäksi ohjelmassa on luontaisterapeuteille tarkoitettu koululääketiede. Lyhytkurssejamme ovat Antti Pietiäisen tunnekoulu, ravintoterapian perusteet ja homeopaattinen kotiapteekki. Järjestämme koulutuksia tällä hetkellä Helsingissä ja Oulussa.

Kairon on 30-vuotisen historiansa aikana kouluttanut terapeutteja yli 10:llä terapia-alueella, mutta keskittyy nykyisin keho- ja tunneterapeuttiseen ydinosaamiseensa: MVT modernia vyöhyketerapiaa on koulutettu vuodesta 1989, PVT psykologista vyöhyketerapiaa vuodesta 1993 ja TTT tunnetaidetarapiaa vuodesta 2010.

Näiden suomalaisten, keho- ja tunneterapioiden arkkitehdin, Kaironin perustajan ja rehtorin Antti Pietiäinen opetus- ja luennointityö jatkuu edelleen. Hänen lähestymistapansa ydin on oman identiteetin löytymisessä. Se edellyttää rehellistä omien tunteidensa, elämänkaarensa ja tunneperimänsä kohtaamista. Näin elämänkriisit ja sairaudet muuttuvat mahdollisuuksisksi. Ihminen vapautuu, paranee ja löytää itsensä. Miksi me muuten edes olisimme olemassa?

Opettajat

Antti Pietiäinen

Antti Pietiäinen

Ihmisen elämänkaari sisältää kriittisiä pisteitä, jolloin on muutoksen aika. Minun elämässäni sellainen oli 36-vuotiaana, kun ensimmäinen vaimoni kuoli. Se laittoi elämäni ja arvoni koetukselle. Löysin käteni ja kysyin: Mitä varten minulla nämä ovat? Tämän jälkeen lähdin opiskelemaan kehoterapioita ja 5 vuotta myöhemmin perustin Kaironin. Käsien tarkoitus löytyi: tehdä ja samalla kehittää keho- ja tunneterapioita.

Kaikesta voin olla kiitollinen elämäni, lapsuuteni ja tunneperimäni kriiseille. Niihin olen etsinyt ratkaisua elämässäni. Elämä peilaa traumoja sukupolvien ketjussa ja antaa mahdollisuuden kehittyä, luoda uutta. Tietoa tarvitaan, mutta suuret päätökset ihminen tekee tunteen ja intuition avulla.

   ”Tunnen, olen siis olemassa!”

Anne Grundström

Anne Grundström

Ennen tunteet olivat minulle vain ajatuksia. Kuitenkin maalaatessani tunteeni vähitellen heräsivät eloon, vaikka aluksi pelkäsinkin niitä. Tunteiden dynamiikka -koulutuksen ja TUDY-istuntojen aikoihin aloin vähitellen hyväksymään tunteeni, ne pelottavatkin. Tunteista puhuminen ja vetämieni tunneryhmien hiljainen hyväksyntä on lisännyt uskallustani ilmaista tunteeni ja samalla olen tullut näkyväksi, minusta on tullut Minä. Mahdollisuuden samaan, joskus pelottavaankin ja jopa tuskaiseen, mutta niin riemastuttavaan, aidon olemisen kokemukseen haluan nyt opettajana antaa muillekin.

”Uskalla suunnistaa suoraan sitä kohti mikä yhtäaikaa kiehtoo ja pelottaa.”

Sani Lumijärvi-Lepistö

Sani Lumijärvi-Lepistö

Elämä on lahja, iloineen ja suruineen. Oivaltaa ja löytää oma paikka ja merkitys elämälle, vaatii rehellisyyttä. Rehellisyyttä kohdata aidosti asiat ja tunteet. Olen kiitollinen elämälleni, joka on antanut ja ottanut. Kehoterapian kautta olen ymmärtänyt ja saanut elämänkaareni tapahtumille merkityksen sekä paikkani sukupolvien ketjussa. On tärkeää tietää kuuluvansa johonkin ja olevansa kappale elämän jatkumoa.

Tervetuloa opiskelemaan Kaironiin!”

”Uskon rehellisyyden voittavan.”

Pin It on Pinterest

Share This