Avoin kirje Ylen hallintoneuvostolle!

Avoin kirje

Ylen pitäisi olla demokraattisessa eli poliittisessa valvonnassa, mitä valvontaa käytännössä edustaa eduskunnan valitsema hallintoneuvosto, mutta onko todella näin?

Ensinnäkin lupamaksut on poistettu, joten suora kansalaisten vaikutusmahdollisuus äänestää jaloillaan ja siis olla maksamatta lupamaksuja, on nyt poissa. Näin valta on etäännytetty kansasta kahden väliportaan taakse. Kysymys kuuluu onko hallintoneuvostossa istuvilla poliitikoilla todella intressi valvoa, että kansalaisten ääni kuluu Ylessä? Sanon, että ei. Tämä siitä syystä, että poliitikkojen ensisijainen etu on mielistellä Yleä ja sen toimittajia, koska vain siten he pääsevät itse esille Ylen kanavilla. Poliitikothan suorastaan taistelevat paikasta auringossa, koska esilläolo on uudelleen valinnan ehto. Puolueet kyllä pitävät huolen, että eri ryhmittymät ovat tasapuolisesti esillä poliittisissa ja vaaliohjelmissa, mutta entä kansalaiset ja heidän intressinsä? Niitä ei tällä hetkellä kukaan puolusta eikä valvo, vaan Yle ja toimittajat, omien intressiensä mukaisesti, voivat käytännössä tehdä nykyisin mitä tahansa, siis kuinka yksipuolisia ja törkeitä ohjelmia tahansa: täysin kansa tahdosta riippumatta.

Pari esimerkkiä ohjelmasta nimellä A-studio: Talk. 4.2. A-studiossa riehuivat skeptikot ja ilmeisesti Lääkäriliitto – toimittajien ”tietolähteet” – mielin määrin herjaamalla ja loukkaamalla noin 1/3 osaa Suomen kansasta, katso http://areena.yle.fi/1-3073419. Vaihtoehtoisia hoitoja törkittiin tavalla, joka jää historiaan suomalaisen törkyjurnalismin huippusuorituksena. Seuraava saman toimittajan A-studio: Talk 11.2., ilmeisesti saatuaan palautetta kansa kädestä, kuten SOME-keskusteluista voi nähdä, tuottaa pari poliitikkoa, lehtimiehen ja itse Ylen toimitusjohtajan studioon todistamaan kuinka hieno laitos Yle oikeasti on, katso http://areena.yle.fi/1-3073420. Koko porukka mielisteli Yleä suu maireana ja tottakai, hehän pääsivät televisioon! Kukaan ei puuttunut Ylen nykyiseen rahoitusmalliin eikä ohjelmien puuttuvaan valvontaa. Myös yleisöhaastateltavat oli sopivasti valittu. 1/3 osa Suomen kansasta sai vaieta jälleen! Tämä oli taas uusi epäkansanvaltaisen jurnalismin huippusuoritus! Toimittajalle kiitos!

Hyvä Yle! Näin toimittajien epädemokraattinen toiminta ja yksinvalta saa rehoittaa ja tuli vahvistetuksi. Kuka on kiinnostunut Ylen toimittajien taustapiireistä ja -motiiveista, siitä kuka on skeptikko, kuka Lääkäriliittoon ohjauksessa, jne. Me, 1/3 osa Suomen kansasta olemme roskasakkia. Mikä tuli näin todistetuksi. Muilla, pienilläkin vähemmistöillä, suomenruotsalaiset, maahanmuuttajat, sateenkaarikansa, heillä kaikilla on oikeuksia, meillä ei. Meitä voi haukkua ja herjata julkisesti mielin määrin tosiasioista piittaamatta – onhan kyseessä Yle! Mahdolliset kunnianloukkaukset ja herjaukset eivät merkitse silloin mitään, eikä 1/3 osa kansasta myöskään!

Seuratkaamme: hyllytetäänkö toimittaja, toteutuuko kansavalta Ylessä, onko vähemmistöillä, esim. 1/3 osa suomalaisista mitään oikeuksia, palautetaanko lupamaksut, paljastetaanko toimittajien taustasidonnaisuudet ja ”asiantuntijaryhmät” heidän takanaan (koskee erityisesti myös Akuuttia), onko ohjelmatoiminnan säännöstöllä ja jurnalistisella etiikalla mitään arvoa Ylessä ja jopa: syyllistyttiinkö A-sudiossa 4.2. rikokseen kansanryhmää kohtaa?

Allekirjoittanutta hävettää Ylen puolesta, sillä olenhan joskus luottanut Yleen, sen tasapuolisuuteen ja jurnalistiseen etiikkaan. Mietin, onko Ylellä todella varaa menettää kansan luottamus?

Pin It on Pinterest

Share This