Kirjallisuus

Tunneperimä ja identiteetti

Tässä kirjassa kahdeksan naista ja kaksi miestä kertoo matkastaan kohti minuuden löytämistä. He kertovat rehellisesti lapsuudestaan ja elämänkriiseistään, ahdistuksesta, pelosta, väkivallasta, häpeästä ja niistä vapautumisesta tunteet tunnevyöhyketerapiassa (psykologinen vyöhyketerapia) prosessoimalla ja kohtaamalla. Usein näissä tarinoissa vasta suvun vaiettujen traumojen kohtaaminen auttaa lopullisesti itsenäistymään.

Lainauksia kirjasta:

”Pelko ei ohjaa enää valintojani. Häpeä ei enää estä toimimasta. Viha on noussut uuden luomisen voimaksi. Ja syyllisyydestä vapautuminen on vapauttanut elämään tässä ja nyt -hetkessä. Ensimmäistä kertaa elämässäni voin sanoa eläväni, eläväni täysin juuri nyt. Minä olen minä. Minulla on oma identiteetti.”

”Lopulta äiti teki valinnan; kaikki tai ei mitään. Hän jäi yksin. Hylätyksi tuleminen, pelko ja sen kautta viha istutettiin minuun jo kohdussa. Ilmankos olin kiltti lapsi, aina hymyssä suin ja kaikki hyvin.”

”Se on uskomaton tunne. Saan olla täysin oma itseni ja minut hyväksytään juuri sellaisena kuin olen. Annan toisenkin olla juuri sellainen kuin hän on eikä minulla ole entiseen tapaan tarvetta lähteä muuttamaan häntä mihinkään suuntaan. Minun ei tarvitse suorittaa mitään, enkä odota toiseltakaan mitään.”

”Jälkeenpäin ihmettelin, kuinka olen voinut ”kuvailla” sodan tapahtumia kuin olisin ollut mukana. Välillä pohdin ”kuvittelenko” tämän kaiken, keksiikö mieleni tällaista. Ja samaan aikaan pohdin, miksi ihmeessä tällaista keksisin. En ole koskaan aiemmin ollut kiinnostunut historiasta. En ole perillä vuosiluvuista tai sodan tapahtumista ylipäätänsä.”

Tunnevyöhyketerapiassa hoito perustuu kehon elämänkaari- ja tunnelukkojen avaamiseen pehmeän hoitoperiaatteen mukaisesti. Elämänkaarta tutkimalla ja kehon pisteitä hoitamalla nousevat lapsuuden ja perimän taakat tietoisuuteen ja niistä voi vapautua. Kaikki kirjan tarinat on koostettu Kairon Instituutin tunnevyöhyketerapiakoulutuksen lopputöistä, mutta ne voisivat olla Kaironin kouluttamien tunnevyöhyketerapeuttien (psykologisten vyöhyketerapeuttien) asiakkaiden hoitokertomuksia, joita löytyy tuhansia. Koulutus Kaironissa alkoi 1993, joten tästä kehotunneterapiasta on jo 25 vuoden kokemus ja valmistuneita terapeutteja satoja.

Tunne Antitunne Perimä

Pelkäätkö pelkoa? Pelkäätkö vihaa? Pakenetko syylli­syyttä ja häpeää? Kiellätkö tunteesi ja olet sen vuok­si arka tai uhkarohkea, kiltti tai katkera, syyttäjä tai marttyyri? Pyritkö täydellisyyteen, oletko ylitunnolli­nen? Osaatko antaa anteeksi ja tuntea aitoa rakkaut­ta?

Tämä kirja kertoo, miksi nämä tunteet on kohdattava ja prosessoitava, jotta voimme vapautua epämiellyt­täviksi kokemistamme malleista, antitunnemalleista ja tunnetraumoista, jotka toistuvat elämänkaaressam­me 18 vuoden välein. Prosessoinnin avulla löytyy ai­to tunne, elämä tässä ja nyt.

Kannatko myös lapsuutesi ja sukusi traumaattisia ko­kemuksia? Onko Sinulla siksi väsymystä, turhautu­mista, kipuja tai sairauksia? Siirrätkö nämä traumasi lastesi kannettavaksi, vai oletko valmis katkaisemaan tunneperimän ketjun ja tekemään evoluution tunne­hypyn?

Tämä kirja on kirjoitettu yli 25 vuoden kokemuksella niille, jotka haluavat tuntea, löytää identiteettinsä ja elämälleen tarkoituksen. Apuna tässä ovat keho- ja tunneterapiat, kuten tunnevyöhyketerapia (psykologinen vyöhyketerapia), tunnetaideterapia ja tunteiden dynamiikka.

Näiden avulla jo tuhannet suomalaiset ovat löytä­neet tien aitoihin tunteisiin. Haluatko Sinäkin löytää ja muuttaa elämäsi? Hyvää matkaa!

Pin It on Pinterest

Share This