Kirjallisuus

Tunneperimä ja identiteetti

Kehossa on tunneperimämuisti. Se siirtyy meille biologisilta vanhemmiltamme jo hedelmöityksen yhteydessä. Tunteiden periytyminen on epigeneettistä periytymistä, josta viime vuosina on tullut yksi perinnöllisyystieteen kiinnostavimmista tutkimuskohteista. Tunneperimä on osa ihmisen minuutta. Kun identiteetti on hukassa, sen puuttuvia palasia voi löytää omasta biologisesta suvusta jopa useiden sukupolvien takaa. Kehon tunnemuistissa olevat traumat aiheuttavat myös fyysisiä sairauksia. Identiteetin löytyessä myös keho tervehtyy. Tässä kirjassa kahdeksan naista ja kaksi miestä kertoo matkastaan kohti minuuden löytämistä. Suvun taakkojen selvittämiseen heitä kannustaa tieto siitä, että kohtaamalla nämä taakat niistä voidaan vapautua. Tämän kirjan toimittaja Antti Pietiäinen on tunnevyöhyketerapian (psykologinen vyöhyketerapia) kehittäjä sekä suomalaisen keho- ja tunneterapian pioneeri. Hänen kirjaansa Tunne Antitunne Perimä on myyty 8 000 kappaletta. Tunteiden prosessointi johtaa myös elämän tarkoituksen löytymiseen. Silloin onni ei odota nurkan takana. Silloin onni on nyt.

Tunne Antitunne Perimä

Pelkäätkö pelkoa? Pelkäätkö vihaa? Pakenetko syylli­syyttä ja häpeää? Kiellätkö tunteesi ja olet sen vuok­si arka tai uhkarohkea, kiltti tai katkera, syyttäjä tai marttyyri? Pyritkö täydellisyyteen, oletko ylitunnolli­nen? Osaatko antaa anteeksi ja tuntea aitoa rakkaut­ta?

Tämä kirja kertoo, miksi nämä tunteet on kohdattava ja prosessoitava, jotta voimme vapautua epämiellyt­täviksi kokemistamme malleista, antitunnemalleista ja tunnetraumoista, jotka toistuvat elämänkaaressam­me 18 vuoden välein. Prosessoinnin avulla löytyy ai­to tunne, elämä tässä ja nyt.

Kannatko myös lapsuutesi ja sukusi traumaattisia ko­kemuksia? Onko Sinulla siksi väsymystä, turhautu­mista, kipuja tai sairauksia? Siirrätkö nämä traumasi lastesi kannettavaksi, vai oletko valmis katkaisemaan tunneperimän ketjun ja tekemään evoluution tunne­hypyn?

Tämä kirja on kirjoitettu yli 25 vuoden kokemuksella niille, jotka haluavat tuntea, löytää identiteettinsä ja elämälleen tarkoituksen. Apuna tässä ovat keho- ja tunneterapiat, kuten tunnevyöhyketerapia (psykologinen vyöhyketerapia), tunnetaideterapia ja tunteiden dynamiikka.

Näiden avulla jo tuhannet suomalaiset ovat löytä­neet tien aitoihin tunteisiin. Haluatko Sinäkin löytää ja muuttaa elämäsi? Hyvää matkaa!

LOPPUUNMYYTY. Uusi painos ilmestyy loppuvuodesta 2019.

Pin It on Pinterest

Share This